Počitniško delo

NASVETI "KAKO DO POČITNIŠKEGA DELA"


Študentsko delo je za najstnike in študente zelo priporočljivo, saj si s tem odpiraš nove možnosti in pridobivaš družbene vezi.


Pripravili smo nekaj koristnih in praktičnih nasvetov kako iskati počitniško delo. 

  1. Podjetja objavljajo počitniška dela pri nas na študentskem servisu.
    • Na spletni strani www.študentski.si se registriraj in spremljaj razpisana prosta dela, natisni si E-izkušnje, kot prilogo prijavi za delo (v primeru, da si že opravljal kakšno študentsko delo).
    • V svojem profilu si aktiviraj možnost prejemanja sms-ov za aktualna prosta dela, ki jih dnevno pošiljamo iskalcem študentskega dela. S tem zmanjšaš možnost, da NE ZAMUDIŠ najnovejše ponudbe del.
  2. Pozanimaj se pri starših, tetah, stricih, prijateljih, če mogoče oni vedo za kakšno prosto delo v času počitnic. Mnogo je namreč podjetij,ki zaposluje dijake in študente na podlagi priporočila in poznanstev.
  3. Sam/a poizveduj, če imate na lokalnem področju, kakšno podjetje, ki zaposluje med počitnicami in stopiš v stik z njimi (lahko tudi telefonsko ali osebno, da izveš kam natančno pošlješ prijavo).

Preden pa se odločiš za neko počitniško delo, velja preveriti podjetje, ki delo nudi. Pri tem ti seveda pomagamo tudi mi z nasveti, ki jih črpamo iz bogatih izkušenj pridobljenih v dolgotrajnem sodelovanju s podjetji po celi Sloveniji. Velika večina bo počitnikarje izbirala na podlagi prispelih vlog, ki jih pričnejo zbirati že kar kmalu. Torej, če si odločen/a, počitnice preživeti delovno je april skrajni čas za pisanje in oddajo prošenj/vlog/prijav.

PRIČNI Z AKTIVNOSTMI

Veliko študentov in dijakov ne ve kako se napiše vloga za študentsko delo, niti ne ve kaj mora vsebovati. Vloga za študentsko delo vsebuje veliko stvari med njimi tudi življenjepis (CV/curriculum vitae/tok življenja), kot prilogo pri nas pa beležimo tudi izkušnje, t.i. E-izkušnje za vsako delo, ki si ga morebiti že opravljal/a preko našega študentskega servisa.

Vloga naj bo:

  • kratka
  • jedrnata
  • prilagojena

Na najkrajši možni način se predstavi. Predstavi tudi tvoje razloge zakaj in kako misliš, da si lahko v pomoč. Bodi čim bolj konkreten/a, a ostani realen/a glede pričakovanj.


Primer: VLOGA ZA POČITNIŠKO DELO


Prikazana je najbolj preprosta vloga za študentsko delo, ki se večinoma uporablja. Velikokrat pa se opažajo napake, ki jih delajo člani, ko pišejo. Morda se jim »ne da« napisati vloge samim in zato jim jo pošlje kdo, ki jo ima napisano, kar pa povzroči, da jih veliko pozabi spremeniti kakšen podatek, včasih celo spol pisanja. Zato je bolje, da vlogo napišete sami, sami poveste o svojih izkušnjah in kaj ste se pri delu že naučili in kaj bi se še radi, da bi vam pomagalo pri delu za naprej. Pošiljajte je po pošti ali preko elektronske pošte.


(!) Dodaten nasvet:


Pri pošiljanju vloge preko elektronske pošte dodajte tudi nekaj teksta. V nobenem primeru ne smemo poslati le prazno pošto z datoteko. Na besedilo nikoli ne pozabite. Poglejte si čisto osnoven primer:

Spoštovani,

Prijavljam se na počitniško delo/prosto delovno mesto – delo v kuhinji. V priponko sem dodal mojo vlogo.

Hvala in lep pozdrav!

Vaš ime in priimek

»KDOR PREJ PRIDE, PREJ MELJE«

Vsa študentska dela po večini dosegajo višje povpraševanje v času počitnic. Ta dela so večinoma plačana 4,73 €/h in so časovno nedoločena. Konkurenca iskalcev za počitniško delo je vsak dan večja, zato ga dobijo le najhitrejši, odločni in vztrajni.

Najlažja pot do počitniškega dela je redno pregledovanje prostih del na spletu in pošiljanje prošenj za študentsko delo v podjetja.


Sodelavci Študentski.si bomo z veseljem pomagali vsem našim članom, ki se bodo na nas obrnili po kakšen koristen nasvet.


Naša e-pošta za nasvet delo@studentski.si